Afvalrecycling bij SCP

Afval recycleren is een belangrijk thema voor de bescherming van het milieu en het behoud van onze hulpbronnen...

Afval recycleren is een belangrijk thema voor de bescherming van het milieu en het behoud van onze hulpbronnen. Sinds het decreet van 10 maart 2016 in Frankrijk is afvalscheiding in bedrijven voor iedereen verplicht. Ook in Duitsland is afvalscheiding verplicht. SCP is zich bewust van het belang hiervan en heeft maatregelen genomen om de recycling van zijn afval te ontwikkelen.

In Frankrijk halen lokale dienstverleners zoals PAPREC het afval van onze depots op, sorteren en recyclen het. Sinds eind 2020 hebben de filialen een afvalscheidingsdienst gecontracteerd om recycleerbaar afval te recycleren: 4 stromen, karton, plastic folie, hout en metaal, ter vervanging van de gewone containers voor industrieel afval. Er worden bakken van 660 liter op wielen gebruikt om niet-recycleerbaar afval op te halen. Bovendien maakt het partnerschap met PROXL het mogelijk om inktpatronen in filialen te recyclen.

In Duitsland past SCP nauwgezet de afvalscheidingsregels toe op zijn vestiging. SCP France heeft ook eco-verantwoorde maatregelen genomen om de recycling van zijn apparatuur te ontwikkelen door een contract te sluiten met zijn partner Eco System, die zich bezighoudt met het repareren, hergebruiken, ontsmetten en recyclen van elektrische apparatuur, gloeilampen en kleine brandblussers. Tegen eind 2022 zullen alle filialen beschikken over AEEA-bakken voor de recyclage van elektrische apparatuur.

Recycling van afval is cruciaal voor de bescherming van ons milieu. Dankzij deze inspanningen vermijden de filialen dat grote hoeveelheden CO2 in de atmosfeer vrijkomen en dragen ze zo bij tot de bescherming van het milieu. Wij hopen dat andere bedrijven dit voorbeeld zullen volgen en soortgelijke maatregelen zullen nemen om afvalrecycling te ontwikkelen.

Contact