SCP Frankrijk en het partnerschap met Local piscine

Het recyclen van afval is van groot belang voor het milieu en de bescherming van onze planeet...

Het recyclen van afval is van groot belang voor het milieu en de bescherming van onze planeet. Het implementeren van effectieve recyclingprogramma's is dan ook een grote uitdaging voor zowel bedrijven als overheden. SCP heeft deze kwestie ter harte genomen en een compleet recyclingsysteem opgezet voor het afval van zijn vestigingen, inclusief het sorteren en terugwinnen van gewoon industrieel afval. Maar SCP heeft het daar niet bij gelaten en heeft een innovatief partnerschap gesloten met LOCAl Piscine voor de terugwinning van buiten gebruik gestelde of ongebruikte zwembadrobots.

Dit partnerschap is een primeur voor de Franse zwembadsector op het gebied van sociale en milieuverantwoordelijkheid (SER). Het doel is een tweede leven te geven aan deze zwembadrobots, die vaak worden beschouwd als afval aan het einde van hun levensduur, door ze weer in gebruik te nemen. Dit recyclingproces is om verschillende redenen nuttig:

  • Het vermindert de hoeveelheden elektronisch en plastic afval die vaak moeilijk te recycleren zijn en een negatieve invloed op het milieu kunnen hebben.
  • Het vermindert de CO2-uitstoot omdat het vervangen van deze robots de productie van nieuwe materialen en dus energie vereist.
  • Het geeft een tweede leven aan producten die nog kunnen worden gebruikt, waardoor afval en onnodige uitgaven worden beperkt.

Door dit partnerschap met LOCAL Piscine te ondertekenen, toont SCP France zijn inzet voor milieubescherming en sociale verantwoordelijkheid. De recycling van afgedankte of afgedankte zwembadreinigers is een concreet voorbeeld van hoe de milieu-impact van zwembaden kan worden verminderd. Dit soort initiatieven is bemoedigend en het is belangrijk dat elk bedrijf meer betrokken raakt bij dit soort projecten om onze planeet te beschermen voor toekomstige generaties.

Contact